ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани Капоната

Патладжани Капоната

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Патладжани Капоната
27/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1-2
"Греховно вкусни патладжани с божествен аромат, които споделяме само с вас!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 броя
  • зехтин - 5 с.л.
  • лук - 1 глава, голяма
  • домати - 1 голям
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 - 2 с.л. балсамов
  • каперси - 2 с.л.
  • маслини - 1/2 ч.ч., без костилките
  • орехи - 1/4 ч.ч. леко счукани
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - накълцан пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгове, поръсете със сол и оставете за 20-30 минути да се отцедят от горчивия сок. Измийте ги, оваляйте ги леко в брашно и ги изпържете.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и сложете да се задуши накълцания лук. Щом леко омекне добавете нарязаните на кубчета домати, виното, накълцаните маслини, доматеното пюре, каперсите, орехите, сол и черен пипер на вкус.

Задушавайте за около 10 минути, след което добавете патладжаните и оставете под капак за още 15 минути. Поднесете патладжаните Капоната поръсени с пресен магданоз.

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: