Патладжани бюрек

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Патладжани бюрек
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Вярвате ли в любовта от първата хапка или да ви приготвим още една порция патладжани гювеч"

Необходими продукти

  • патладжани - 1 кг
  • олио - 1 к.ч.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете по дължина на филийки. Посолете и ги оставете да се отцедят от горчилката за 30-тина минути.

След това ги измийте и подсушете, оваляйте ги в брашното и запържете от двете страни.

Направете плънка от натрошеното сирене и 2 яйца, черен пипер на вкус и ситно нарязания магданоз. Намажете с тази смес половината от патладжаните, покрийте с останалите.

Оваляйте получения патладжан бюрек в брашно, потопете в останалите яйца и пържете в сгорещена мазнина до готовност.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: