Начин на приготвяне
Почистваме и настъргваме лука и го запържваме до омекваме в олиото (водата му не се изстисква).
Прибавяме каймата и готвим докато стане на трохи, сваляме от котлона и прибавяме ситно нарязаните чушка и домати.
Овкусяваме със сол, чубрица, черен пипер, магданоз, копър, естрагон и топлата вода, размесваме.
Изчакваме да се охлади и добавяме 100 г настърган кашкавал. Разбиваме яйцата и прибавяме зехтина, киселото и прясното мляко, разбъркваме.
Взимаме корите две по две и ги намазваме с яйчната смес, разпределяме до средата на кората от каймата и ги завиваме на руло.
Редим рулата в предварително намаслена тава. Мажем готовите рула с остатъка от яйчната смес, разпределяме останалия настърган кашкавал, поръсваме със семена.
Печем баницата в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност, около 30-40 минути. Вадим баницата и я покриваме с чиста кърпа за 10 минути.