Начин на приготвяне
Сварете ориза в кипяща подсолена вода, а телешката кайма задушете в тиган с 2 с.л. мазнина. Щом каймата е запържена добавете лука и запържете за 5 минути. На изгасен котлон смесете с ориза, черен пипер и сол и разбъркайте.
В голяма купа или тава се смесват всички продукти за тестото - брашно, вода, махлепи (традиционна турска подправка), мая, сол и захар. Замесва с ръце, докато се получи меко тесто. Покрива се лека кърпа и се оставя да втаса за около 2 часа до удвояване на обема си.
След това се премесва отново и се разделя на 4 еднакви големи топки. Всички се разточват на възможно най-тънки кори, като се набрашнява регулярно. Диаметърът на корите трябва да бъде около 40 см.
Върху първата разточена кора разпределете половината плънка, като я поставите на топки, на около 10-11 места на равни разстояния. Отгоре се поставя втората разточена кора. С помощта на нож изрежете около плънката еднакви банички.
След това повторете процедурата с останалите кори. Когато всички банички са готови започват да се пържат в сгорещена мазнина. Обръщайте бюреците с кайма и ориз от време на време, докато се зачервят равномерно. Отцедете ги върху хартия.