Начин на приготвяне
Кипнете водата в тенджерка, посолете я.
През това време наситнете лука и спанака, гъбите нарежете на полумесеци.
Когато заври водата, сипете ориза вътре. Варете около 25 минути или до готовност. Отцедете го и след това го задушете под капак.
Междувременно сипете олиото в дълбок тиган и го загрейте. Запържете лука за 1-2 минути, прибавете гъбите и продължете пърженето за 15-тина минути. От време на време разбърквайте.
Добавете соевия сос и джинджифила, а след 5 минути идва ред и на спанака.
След още 5 минути прибавете ориза и пържете за кратко, за да се смесят продуктите.
Пърженият ориз е страхотна гарнитура, а защо не и основно.
Постният пържен ориз за гарнитура е много вкусен.