Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Пържен ориз»Постен пържен ориз за гарнитура

Постен пържен ориз за гарнитура

Постен пържен ориз за гарнитура
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Апетитна гарнитура от пържен ориз - поднесете с любимо ястие"

Необходими продукти

  • гъби - 300 грама
  • ориз - 200 грама
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 1 литър
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • спанак - 150 грама
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата в тенджерка, посолете я.

През това време наситнете лука и спанака, гъбите нарежете на полумесеци.

Когато заври водата, сипете ориза вътре. Варете около 25 минути или до готовност. Отцедете го и след това го задушете под капак.

Междувременно сипете олиото в дълбок тиган и го загрейте. Запържете лука за 1-2 минути, прибавете гъбите и продължете пърженето за 15-тина минути. От време на време разбърквайте.

Добавете соевия сос и джинджифила, а след 5 минути идва ред и на спанака.

След още 5 минути прибавете ориза и пържете за кратко, за да се смесят продуктите.

Пърженият ориз е страхотна гарнитура, а защо не и основно.

Постният пържен ориз за гарнитура е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: