Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Постен кускус за гарнитура

Постен кускус за гарнитура

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Постен кускус за гарнитура
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ето ви идея за една страхотна гарнитура - постен кускус"

Необходими продукти

  • кускус - 1 ч.чаша (дребен)
  • бульон - 2.5 ч.ч. зеленчуков
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и моркова.

Разтопете маслото в тенджера с капак. Сипете олиото и задушете зеленчуците за кратко.

Овкусете с червения пипер и кимиона, прибавете кускуса.

Разбъркайте и налейте зеленчуковия бульон - горещ.

Посолете и овкусете с черен пипер. Когато течността заври, намалете огъня и затворете капака. Оставете кускуса да се вари до усвояване на водата.

Поръсете с магданоз и разбъркайте леко. Сложете върху тенджерата кърпа, а отгоре сложете капака. Нека кускусът се задуши за 10-тина минути.

Получава се вкусна гарнитура или защо не леко основно ястие.

Постният кускус за гарнитура е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: