Начин на приготвяне
Пържен ориз с краставички за любителите на безмесни ястия.
Измиваме добре ориза и го сваряваме в подсоления зеленчуков бульон и бялото вино.
След като оризът се свари, го разбъркваме за да изпръхне и го оставяме леко да се охлади.
През това време загряваме зехтина в уок тиган и в него изсипваме предварително разбитото яйце и бъркаме, за да стане на парцали.
След това добавяме ситно нарязаните моркови и кисели краставички, посоляваме с малко сол и прибавяме 1/2 ч.л. червен пипер.
Накрая прибавяме леко охладения ориз и така го запържваме при непрекъснато бъркане за около 4-5 минути.
Хапваме пържения ориз, докато е още топъл. Но и студен, пак е вкусен.