Начин на приготвяне
Патладжаните обелете и срежете на две по хоризонтал. Оставете ги да отцедят горчивината си.
През това време нарежете чесъна, лука и моркова. Измийте патладжанените лодки, издълбайте вътрешността и я наситнете.
В дълбок тиган сипете зехтин и запържете зеленчуците за пет минути. Прибавете и каймата, надробете я и оставете за още пет минути. Овкусете с подправките.
Подредете патладжаните в тава с хартия за печене, намазнена. Сипете от плънката.
Запечете пълнените патладжани за 20 мин. на 220 градуса, а после намалете на 180 градуса и печете още 20 мин.
Последните пет минути от печенето на патладжаните с кайма наръсете отгоре кашкавал и магданоз.
Поднесете патладжаните Папуцаки с кисело мляко по желание.