Пълнени чушки с кълцано месо и гъби

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
30/08/2011
"Всякакви пълнени чушки сме опитвали, но точно с тази плънка са най-вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции13-15 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 181
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чушки - 13 - 15 средно големи червени капии
  • свинско месо - 800 г гърди без кост
  • ориз - 1 ч.ч. едрозърнес
  • лук - 4 глави кромид
  • гъби - 6 - 7 печурки
  • чубрица - 2 ч.л. ронена
  • джоджен - 1 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • домати - 1 малка консервна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на възможно най-ситни късчета. Лука и гъбите нарежете на малки парченца и ги запържете до омекване в олиото. Добавете месото и запържете, докато остане на мазнина, като разбърквате неколкократно.

Сипете предварително измития и отцеден ориз и запържете с него за още 3 минути. Към края добавете червения и черен пипер, чубрицата, солта, джоджена и консервата домати.

Оставете да кипне и снемете от котлона. Напълнете с плънката почистените чушки и ги подредете с гърлото към стените на тавата, за да не изтече плънката. Ако е останало от нея, я размийте с малко топла вода и полейте чушките с нея.

Изпечете чушките в предварително загряна на 180 градуса фурна за 30-40 минути, като по средата на печенето ги обърнете, за да се запекат от двете страни.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар