ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди с бяло вино по италиански

Миди с бяло вино по италиански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k733958984
Миди с бяло вино по италиански
21/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме стрателно мидите и изхвърляме тези, които останат с отворени черупки, изчистваме ги от калцираните образувания и водораслите.

В дълбока тенджера слагаме мидите, наситнения лук, бялото вино и сол, похлупваме с капак и варим, като ги разбъркваме, щом всички миди се отворят ги сваляме от огъня.

Сервираме ги в дълбока чиния.

Течността, в която са врели, оставяме на котлона да се редуцира наполовина, към нея прибавяме маслото, наситнения магданоз и сока на лимона, разбъркваме и поливаме мидите.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: