Питка с кайма

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Питка с кайма1 / 2
25/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 1 1/2 - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • кимион - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме каймата със ситно нарязания лук, прибавяме сол, черен и червен пипер, кимион и чубрица, омесваме добре и запържваме каймата в сгорещено олио.

Към запържената кайма прибавяме разбитите яйца, киселото мляко, брашното и бакпулвера.

Получената смес изсипваме с намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: