Сладкиш с праскови и кайсии

12/08/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886921
"Така е, покажете на една кулинарка малко кайсии и тя ще ви спретне сочен сладкиш!"
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 867
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кайсиите и прасковите на резени, поръсете ги с малко канела и счуканите орехи. Разбийте маслото със захарта и добавете яйцата постепенно. Прибавете прясното мляко и пресятото брашно с бакпулвера. Накрая разбъркайте сместа с ванилията и намачканите на каша кайсийки.

Намазнете и леко набрашнете тава с диаметър 25 см. Изсипете сместа, разпределете плодовете равномерно и покрийте с 1/4 от тестото, която сте заделили предварително. Гребвайте от сместа с лъжица, за да направите шахматни ленти върху плодовете.

Сложете сладкиша да се пече незагрята фурна на умерена температура. Когато се надигне и позапече, намалете градусите и допечете до готовност. Може да поднесете, поръсен с пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня
Ваня
20.07.2012 13:37
Стана страхотен сладкиш.Намалих маслото - на 100гр., не сложих канела (не обичам) и орехи, вместо това овалях прасковите и кайсиите в брашно. Първоначално го слойих на 180 градуса, после намалих на около 150-160, по-късно спрях горния реотан, след това пак го включих, Накрая се получи страхотен сладкиш.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв