Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Сладкиш с праскови и кайсии

Сладкиш с праскови и кайсии

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Сладкиш с праскови и кайсии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10-12 парчета
"Така е, покажете на една кулинарка малко кайсии и тя ще ви спретне сочен сладкиш!"

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 140 г краве
  • бакпулвер - 1 брой д - р Йоткер
  • ванилия - 1 пакетче
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • кайсии - 2 броя намачкани на каша по желание
  • брашно - около 1, 5 ч.ч.
  • праскови - 300 г
  • кайсии - 200 г
  • орехи - 50 г
  • канела - за поръсване на плодовете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кайсиите и прасковите на резени, поръсете ги с малко канела и счуканите орехи. Разбийте маслото със захарта и добавете яйцата постепенно. Прибавете прясното мляко и пресятото брашно с бакпулвера. Накрая разбъркайте сместа с ванилията и намачканите на каша кайсийки.

Намазнете и леко набрашнете тава с диаметър 25 см. Изсипете сместа, разпределете плодовете равномерно и покрийте с 1/4 от тестото, която сте заделили предварително. Гребвайте от сместа с лъжица, за да направите шахматни ленти върху плодовете.

Сложете сладкиша да се пече незагрята фурна на умерена температура. Когато се надигне и позапече, намалете градусите и допечете до готовност. Може да поднесете, поръсен с пудра захар.

Рейтинг

4.2
53
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня
Ваня
Стана страхотен сладкиш.Намалих маслото - на 100гр., не сложих канела (не обичам) и орехи, вместо това овалях прасковите и кайсиите в брашно. Първоначално го слойих на 180 градуса, после намалих на около 150-160, по-късно спрях горния реотан, след това пак го включих, Накрая се получи страхотен сладкиш.
20.07.2012 13:37
2