Начин на приготвяне
В около 50 мл студена вода разтворете желатина и оставете за десет минути. През това време нарежете кайсии.
Смесете ги в купа заедно с меда, изварата и сметаната. Може да добавите още малко мед, ако обичате по-сладки сладкиши.
Пасирайте до гладкост. Сложете желатина на водна баня, да стане течен и оставете да изстине.
Сипете го към готовия млечен крем. Добавете 3 с.л. чия.
Обвийте стените и дъното на правоъгълна форма със стреч фолио /13х26 см/. Може да приготвите десерта с кайсии и в купички, ако нямате форма.
Сипете 1/3 от крема, отгоре - бисквити. Редувайте, завършвайки с бисквити. Сложете бисквитения сладкиш в хладилник за няколко часа.
Обърнете го върху поднос, махнете фолиото и наредете резени кайсии и прясна мента за декорация на плодовия сладкиш.
Бисквитеният сладкиш с кайсии е готов!