Начин на приготвяне
Този страхотен плодов сладкиш е много лесен за приготвяне. В Испания се нарича Coca Mallorquina de albaricoques.
Първо разбийте с миксер яйцата с щипка сол и захарта до получаването на бяла пухкава пяна.
Към тях добавете олиото и киселото мляко, продължете да разбивате, но на бавна скорост, за да остане пухкава сместа.
Към течните съставки прибавете на два пъти пресятото брашно, като бъркате с движения само в едната посока, докато се усвои добре.
Пригответе си тавичка с диаметър 28 см. Сложете на дъното ѝ хартия за печене или я намаслете и набрашнете. Сипете вътре сместа и заравнете внимателно.
Включете фурната на 180 градуса, но без вентилатор. Печете сладкиша 20 минути. Извадете го и върху него подредете разполовените кайсии - с разреза нагоре.
Поръсете ги с малко захар и върнете във фурната за още 10-тина минути.
Сладкишът е готов, когато се получи хубава коричка в тъмно-златист цвят.
Поръсете с пудра захар/захарни перли и поднесете в компанията на любима напитка.
Испанският сладкиш с кайсии е готов.