Начин на приготвяне
Коледните празници в Испания винаги се посрещат с куп лакомства и сладкиши, които домакини приготвят с удоволствие. В повечето от тях присъстват бадеми.
Този испански сладкиш, който ви предлагат, се приготвя много лесно и е неустоимо вкусен.
За да го приготвите, смелете белените бадеми в блендер. Към тях добавете корите от цитруси, кокосовите стърготини, захарта и щипка канела, ако желаете.
Едно по едно сложете и яйцата и блендирайте до еднородна смес. Ще се получи по-рядко тесто, това да не ви учудва.
За този сладкиш с бадеми ще ви трябва форма с падащо дъно. Изсипете сместа и печете за около 45 мин. или до придобиване на лек загар на 170 градуса.
След като блатът е готов, го оставете да изстине. Запечете филираните бадеми на тиган без мазнина за кратко.
Намажете с избраното сладко блата, разредете го с малко вода, за да можете да го намажете плавно. Наръсете бадемите отгоре.
Поръсете испанския бадемов сладкиш с пудра захар и поднесете.