Начин на приготвяне
За приготвянето на тези чудесни портокалови сладки ще ви бъдат необходими 50 мл портокалов сок и оранжевата част от кората на портокалите, фино настъргана.
В съд пресейте брашното и добавете маслото, нарязано на парченца. Трябва да бъде от хладилник. Размесвайте с пръсти, да стане на трохи.
Добавете бялото вино, захарта и сока и корички и замесете тесто. Направете го на топка и сложете в хладилник за час-два, обвито в стреч фолио.
Набрашнете си плота и разточете тестото на кора, дебела 1 см. Изрежете сладките с формички и ги наредете в тава за печене.
Печете испанските сладки в 190-градусова фурна за около 25 минути.
Оставете да изсинат и оваляйте в пудра захар. Украсете испанските портокалови сладки по желание с фигурки.