Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Бадемов сладкиш с рикота, смокини и маково семе

Бадемов сладкиш с рикота, смокини и маково семе

Бадемов сладкиш с рикота, смокини и маково семе
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Нежен, пухкав и много ароматен плодов сладкиш със смокини - опитайте и се насладете на вкуса"

Необходими продукти

  • брашно - 150 грама
  • смокини - 15 броя
  • яйца - 4 броя
  • масло - 150 грама
  • пудра захар - 200 грама
  • рикота - 150 грама
  • бадемово брашно - 70 грама
  • кора от лимон - от 1 лимон
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • маково семе - 2 с.л.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с пудрата захар до получаване на пухкав крем. С непрекъснато разбиване чукнете вътре яйцата - едно по едно.

Добавете към сместа маковото семе, бадемовото брашно, рикотата и настърганата лимонова кора.

Сипете вътре пресятото с бакпулвера брашно. Накрая ароматизирайте с малко ванилов екстракт.

Сложете хартия за печене в тава и сипете вътре сместа, заравнете я.

Отгоре наредете разрязаните на две смокини.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете смокиновия сладкиш до готовност - около половин час.

Поръсете плодовия сладкиш с пудра захар, разрежете и сервирайте.

Бадемовият сладкиш с рикота, смокини и маково семе е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: