Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с маково семе

Реване с маково семе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Реване с маково семе
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Слагайте бързо няколко парчета от това реване в една кутийка за по път"

Необходими продукти

  • брашно - 100 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За сиропа
  • захар - 300 г
  • вода - 350 мл
  • десертно вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте водата на котлона.

Чукнете яйцето в метална купа, добавете захарта и ги сложете на водна баня.

Разбийте ги с миксер до получаване на гъста пяна.

Махнете съда и продължете да разбивате продуктите.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го изсипете на порции към другата смес. Добавете и маковото семе.

Разбъркайте сместа и я изсипете в квадратна тава.

Сложете я на 180 °C до готовност на вкусното реване.

За сиропа сложете водата да ври за около 10 минути.

Махнете я и сипете десертното вино към нея. Оставете течността настрана за 10 минути.

Залейте десерта с и го оставете хубаво да попие.

Реването с маково семе е много вкусно.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: