Ориз пилаф

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
08/09/2011
"Това е изпитана рецепта за ориз пилаф, както го приготвят традиционно в Турция!"
Приготвяне5 мин.
Готвене40 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123 277
  • Преглеждания за месеца3023
  • Преглеждания за седмицата224
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч. кръглозърнест
  • паста - 5 с.л. кус - кус
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • вода - 400 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • лимони - 2 с.л. лимонов сок
* мерки и количества
Пилаф

Начин на приготвяне

Измийте ориза добре и го залейте с вряща вода. Оставете го така за 15-20 минути и го облейте със студена вода.

В тенджера загрейте мазнина и запържете кус-куса. Прибавете ориза, бъркайте за около 5 минути, докато и той се запържи. Долейте водата, посолете, добавете захарта и лимоновият сок.

Бъркайте пилафа, докато заври. Намалете котлона и оставете ястието да се вари, докато водата се поеме напълно.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 6
4 7
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Винаги съм се чудила как се допълват ориз със паста.Все още не съм опитвала.Обичам и двата продукта.Комбинацията трябва да е добра.
7
0