Начин на приготвяне
Слагаме мидите в голяма тенджера с една чаша вода и една чаша вино. Трябва да заврят на котлона. След около 5 минути са готови отворени.
След това изсипваме бульона от мидите в отделен съд и го запазваме, а мидите оставяме в тенджерата покрити с капак.
Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги запържваме в олиото, когато лукът промени цвета си, слагаме да запържим ориза и ситно накълцания домат.
Сипваме бульона от мидите при ориза, добавяме подправките и оставяме да се вари на слаб огън нашия пилаф.
Когато течността се попие от ориза, вземаме мидите и започваме внимателно да пълним всички миди с ориз.
Напълнените миди подреждаме в тенджера и заливаме с една чаша вино и една чаша вода и варим 20 - 30 минути на много слаб огън, за да не излезе плънката.
Готови сме с рецептата за Черноморски миден пилаф с ориз.