Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Черноморски миден пилаф с ориз

Черноморски миден пилаф с ориз

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Новак
1433772
Черноморски миден пилаф с ориз
Снимка: AneliaStefanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • миди - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1 бр. пресен
  • копър
  • магданоз
  • девесил
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме мидите в голяма тенджера с една чаша вода и една чаша вино. Трябва да заврят на котлона. След около 5 минути са готови отворени.

След това изсипваме бульона от мидите в отделен съд и го запазваме, а мидите оставяме в тенджерата покрити с капак.

Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги запържваме в олиото, когато лукът промени цвета си, слагаме да запържим ориза и ситно накълцания домат.

Сипваме бульона от мидите при ориза, добавяме подправките и оставяме да се вари на слаб огън нашия пилаф.

Когато течността се попие от ориза, вземаме мидите и започваме внимателно да пълним всички миди с ориз.

Напълнените миди подреждаме в тенджера и заливаме с една чаша вино и една чаша вода и варим 20 - 30 минути на много слаб огън, за да не излезе плънката.

Готови сме с рецептата за Черноморски миден пилаф с ориз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: