Булгур пилаф

НалиНали
Копирайтър
1085242662
Булгур пилаф
Снимка: Нали
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Булгур пилаф е страхотна гарнитура към ястия с месо, опитайте задължително"

Необходими продукти

  • булгур - 1 в.ч. за пилаф
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. сиврия
  • сол - 1 ч.л.
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • топла вода - 3 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем чушката на дребно и с малко мазнина я запържваме. След което добавяме една чаша булгур и запържваме за една минута с чушката. Добавяме доматения концентрат и три чаши топла вода.

Оставяме да покъкри и през това време обелваме един домат. Режем на кубчета и прибавяме в тенджерата. След което посоляваме и добавяме черен пипер.

Оставяме още малко да покъкри. След като си е изтеглил водата, спираме котлона.

Слагаме няколко парчета кухненска салфетка и затваряме капака.

Чакаме така половин час, след като сервираме пилафа към месни ястия. Може и така да се яде този булгур пилаф.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: