Патица с портокали и червен сос

29/08/2016
"Патица с портокали - това е класика!"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 525
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За червения сос:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме, добавяме нарязаните моркови, корена от магданоз и доматено пюре.

Отделно запържваме в масло брашното до розов цвят и към него прибавяме топъл бульон в съотношение – 1:4, разбъркваме ги и тази смес изсипваме във врящия бульон.

Добавяме задушените зеленчуци и варим, докато зеленчуците омекнат. Прецеждаме и пасираме зеленчуците. Съединяваме ги с бульона и добавяме сол, черения пипер и дафиновия лист.

За патицата:

Почистваме и измиваме месото, посоляваме, посипваме с черен пипер и запичаме на фурна с маслото. Нарязваме на порции готовото месо.

В приготвения вече червен сос добавяме изцедения портокал и го кипваме.

Сервираме като заливаме порциите месо със соса и гарнираме с пържени картофи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар