Патица с маслини и червен сос

18/09/2016
"Крехко и сочно патешко месо с ароматен сос - един обяд мечта!"
Приготвяне60 мин.
Готвене75 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо609
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За червения сос:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото, добавяме нарязаните моркови, корен от магданоз и доматено пюре.

Отделно запържваме в масло брашното до розов цвят и към него прибавяме топъл бульон в съотношение – 1:4, разбъркваме и тази смес изсипваме във врящия бульон. Добавяме задушените зеленчуци и варим, докато зеленчуците омекнат.

Прецеждаме и пасираме зеленчуците. Съединяваме с бульона и добавяме сол, черен пипер на зърна и дафинов лист, който вадим преди сервиране.

За патицата:

Почистваме, измиваме и нарязваме на порции патешкото месо. Натъркваме го със сол и червен пипер и го запържваме от всички страни.

В олио отделно запържваме измитите и нарязани вътрешности заедно с нарязания лук, моркови, корена от магданоз и доматено пюре. Заливаме с вода и задушаваме.

Приготвяме червен сос, в който сипваме почистените от костилки маслини, предварително леко сварени във вода. При сервиране заливаме патешкото месо със соса и гарнираме с пържени картофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар