Вегетарианска кавърма

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
26/07/2011
"На бас, че не знаехте за това чудо в кухнята, кавърма без месо, открийте тук"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 993
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките, патладжана, морковите, ябълката и зелените домати се бланшират в подсолена вода.

Гъбите се задушават в малко мазнина и бяло вино. Червените домати се почистват от люспите и се смилат на пюре.

Кромидът се карамелизира в дълбок съд с малко олио, червен пипер, чесън, мед и бяло вино. Към него се прибавят всички зеленчуци. Гъбите и се заливат с топла вода, захплупва се за около 15 мин. да се задуши, добавя се накрая доматеното пюре, черния пипер.

Къкри на бавен огън да остане на мазнина. Насипва се в гювеч или гювечета и се запича в силно загрята фурна.

Гарнира се с препечена люта чушка и резенче лимон.

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 5
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар