Яхния с кюфтета

18/06/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Рецепта проверявана с годините, едно от първите неща, които се научих да правя преди години в Студенстски град, резултатът винаги е отличен"
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо95 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо100 357
  • Преглеждания за месеца1073
  • Преглеждания за седмицата95
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и морковите и ги сложете да се задушат в малко мазнина. Щом леко омекнат се поръсват с червения пипер и се доливат 2 ч.ч. гореща вода (около 500 мл).

През това време се омесва каймата с ориза (предварително накиснат в студена вода и отцеден), добавя се сол, черен пипер, бахар. Оформят се малки кюфтенца, които се пържат в отделен тиган, оваляни в брашно. Може и направо да ги пуснете в ястието без да ги пържите. Заедно с тях се добавя и виното.

Щом оризът уври (при нужда долейте още вода), добавете настърганите домати и доматеното пюре. Овкусете с бульона и от подправките на вкус. Готовата яхния се сгъстява с размито в малко вода брашно и след 30 сек. се отнема от котлона. Поднася се с лъжица кисело мляко и накълцан магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 13
4 7
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

BIKkiny
BIKkiny
10.02.2014 11:30
Аз прибавих и малко картофки-чудна е !
3
0
bilqna001
bilqna001
21.10.2013 16:22
Много бърза,лесна и вкусна рецепта.Днес я изпитах.Благодаря на автора.
5
1
anonimna
anonimna
11.08.2011 16:59
Суров.
5
3

Виж всички коментари или напиши такъв