Пилешки воденички с ориз

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
13/06/2011
"Това е нашето обедно предложение. Чувствайте се поканени!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 218
  • Преглеждания за месеца983
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • карантия - 500 г пилешки воденички
  • ориз - към 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид, голяма
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 зелена и 1 червена
  • бульон - около 1 л зеленчуков
  • джоджен -
  • черен пипер - смлян
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 - 3 щипки
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете воденичките и ги сварете в тенджерата под налягане за час. Нарежете лука, морковите и чушките и ги запържете в сгорещена мазнина. Щом леко омекнат се добавя оризът, разбърква се и се запържва, докато стане стъклен. При нужда се долива малко бульон, за да не залепне.

Оризът и зеленчуците се изсипват в подходяща тава, а върху тях и пилешките воденички. Леко се разбърква със сол, черен и червен пипер, джоджен на вкус, долива се литър бульон.

Ястието се запича до набъбване на ориза, за около 30-40 минути в предварително загряна умерена фурна.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар