Руски борш с месо по оригинална рецепта

13/06/2011
jesse
отjesseНовак3
"Опитайте и ще разберете защо всички говорят с такова уважение за оригиналния руски борш!"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции6-8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 202
  • Преглеждания за месеца516
  • Преглеждания за седмицата413
  • Коментари10 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото запържваме, добавяме лука да се задуши и заливаме с вода или бульон по желание.

Когато месото е почти готово, добавяме картофите, нарязани на едро, граха и моркова на кубчета. Добавяме подправките и целината. Когато омекнат картофите, добавяме зелето и гъбите. По желание може да сложим зелен боб и червено цвекло.

Когато супата е готова, запържваме добре доматите, като може да подправим и с лъжица доматено пюре. Изсипваме запържените домати и доваряваме 5-10 мин. Нарязваме варените яйца на кубчета в супата. Поднасяме с лъжица заквасена сметана по желание.

Тази рецепта я знам от маминка ми (баба ми), която е живяла дълги години в Русия.

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 2
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Ирина Морозова
Ирина Морозова
21.09.2014 15:46
Борщ- это украинская кухня,у русских- это щи.Ваш рецепт-скорее щи,потому что обязательной (!) составляющей борща является свёкла и свинина.
И свёклу нужно отдельно потушить на масле,добавить немного сахара и уксуса.Тогда борщ будет вкусным и сохранит свой красивый бордовый цвет.
6
2
Таня
Таня
26.11.2013 12:40
Аз дълги години съм живяла с рускини и украинки и съм яла няколко вида борш,но никога не е имало борш без червено цвекло,това е задължително,никога не е имало гъби и грах,да не говорим за чубрика.И винаги се сервира с лъжица сметана отгоре.
10
1
Рускиня
Рускиня
26.11.2013 11:43
Глупости!
8
1

Виж всички коментари или напиши такъв