Ризото с кафяв ориз

24/05/2011
Ефросия
отЕфросияНовак301
"Обожаваме ризото, а точно това ризото с гъби и пармезан е сред най-любимите ни!"
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 365
  • Преглеждания за месеца277
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон.

Щом оризът поеме течността, добавете бялото вино и след няколко минути още гъбен бульон. Добавяйте бульон, докато кафявият ориз уври напълно и често разбърквайте.

Накрая овкусете с още сол, черен и бял пипер и разбъркайте с настъргания кашкавал, след като сте свалили от котлона. Поднесете ястието топло с настърган пармезан отгоре. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

maria
maria
19.02.2018 21:17
Не се хващайте на 30 минути,освен ако не желаете да стоите над 2 часа на котлона! Аз го накиснах 1 час и 10 минути,отне ми 2 часа да уври!
Иначе рецептата е страхотна!
1
0
Ваня Георгиева
Аз също варих ориза около 45 минути, бавно увира но е вкусен.
1
0
батман
батман
02.09.2017 22:12
а какво количество е гъберния бульон?
0
0
нели
нели
22.06.2014 09:37
и аз ще пробвам тази рецепта -много елегантна
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв