Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кафяв ориз с грах и гъби

Кафяв ориз с грах и гъби

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Кафяв ориз с грах и гъби
Снимка: Нина Б Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • гъби - 150 г
  • грах - 150 г
  • кафяв ориз - 250 г
  • олио от гроздови семки - 70 мл
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ориза и го измийте под студена течаща вода.

Сварете го, като му добавите вода в съотношение 1:3 (ориз-вода).

Добавете олиото от гроздовите семки и варете на умерен огън. Разбърквайте го, за да не залепне.

Ако искате, може да го сварите и в мултикукър. Сложете около 250 грама ориз и 6 мерителни чаши вода и 80 мл олио от гроздови семки.

Включете на режим ориз и гответе до края на времето, което е зададено. Последните 10 минути може да разбърквате, за да не загори оризът.

Наситнете лука и го задушете в лъжица олио от гроздови семки и малко вода. Добавете граха и наситнените гъби.

Овкусете със сол и пипер, оставете зеленчуците да се задушават 20-тина минути на бавен огън.

Смесете кафявия ориз със зеленчуците и поднесете веднага.

Кафявият ориз с грах и гъби е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: