Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Домашен ябълков пай с орехи

Домашен ябълков пай с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Домашен ябълков пай с орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Доказано е, че семействата, които се глезят с домашно приготвени десерти, са много по-сплотени и усмихнати"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 13 с.л.
  • брашно - 1 2/3 ч.ч.
  • олио - 10 с.л.
  • лимони - ½ бр.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • ябълки - 5 - 6 бр.
  • канела - 1/2 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците с 5 с.л. захар, прибавяме настърганата кора на лимона, сока му и содата, разтворена в малко топла вода.

Добавяме олиото и брашното, като непрекъснато бъркаме.

В отделен съд разбиваме белтъците с 5 с.л. захар и ги прибавяме към тестото лъжица по лъжица.

Настъргваме ябълките и леко ги изстискваме. Към тях слагаме 3 с.л. захар, канелата и галетата.

Разточваме половината тесто в намазнена тавичка. Върху него разстиламе ябълките и покриваме с останалото тесто.

Поръсваме пая със счуканите орехи и печем в умерена фурна.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: