Яйца по панагюрски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
Яйца по панагюрски
Снимка: Admin
1 / 7ВИДЕО
01/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
"Класическа и винаги актуална рецепта, която няма нужда от реклама"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете вода да заври и прибавете оцета. Щом кипне, намалете котлона и чукнете от съвсем ниско едно по едно яйцата. Може да ги чуквате в черпак и така да ги пускате във леко врящата вода. Внимавайте яйцата да не залепнат за дъното или едно за друго. Варете ги до желаната твърдост на жълтъка.

Загрейте олиото на котлона, прибавете червения пипер и бързо разбъркайте за кратко, за да не загори. Чесънът пресовайте или го накълцайте на ситно.

В две чинии натрошете по малко сирене, сложете по три яйца, по 2-3 с.л. кисело мляко, отгоре отново натрошете сирене и залейте двете порции със запърженото олио.

Рейтинг

5 26
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: