Яйца по панагюрски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
01/03/2017
"Класическа и винаги актуална рецепта, която няма нужда от реклама"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо223 962
  • Преглеждания за месеца937
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

* мерки и количества
Поширани Яйца

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете вода да заври и прибавете оцета. Щом кипне, намалете котлона и чукнете от съвсем ниско едно по едно яйцата. Може да ги чуквате в черпак и така да ги пускате във леко врящата вода. Внимавайте яйцата да не залепнат за дъното или едно за друго. Варете ги до желаната твърдост на жълтъка.

Загрейте олиото на котлона, прибавете червения пипер и бързо разбъркайте за кратко, за да не загори. Чесънът пресовайте или го накълцайте на ситно.

В две чинии натрошете по малко сирене, сложете по три яйца, по 2-3 с.л. кисело мляко, отгоре отново натрошете сирене и залейте двете порции със запърженото олио.

Кутия за съхранение на 10 яйца-20%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кутия за съхранение на 10 яйца
5.00 лв.
4.00 лв.
Виж ››

Страхотно решение на проблема със счупените яйца в хладилника - кутия за съхранение на 10 яйца. Достатъчно гнезда, че да имате яйце под ръка винаги, когато ви потрябва.

Рейтинг

5 25
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Зорица
Зорица
23.02.2017 12:01
Аз съм от Панагюрище и много добре знам как се правят яйца по панагюрски! С масло! Но за тези, който нямат възможност да го направят с масло, става и с олио. Като към маслото се слага съвсем малко олио, за да не прегори! И във водата освен оцет се слага и сол.
Иначе браво за рецептата, чудесно е написана!
13
0
Maria Mimi
Maria Mimi
22.02.2017 19:23
Точно така се правят яйца по панагюрски! Рецептата е точна, стават много вкусни. И се поливат с олио и червен пипер, а не с масло!
1
10
Зорица
Зорица
26.01.2017 16:14
Мисля, че е по-вкусно в съвсем малко олио да се добави бучка масло и след като се загрее да се полеят поръсените с червен пипер яйца :)
9
0