Яйца по панагюрски

ИларияИларияМастър Шеф37314205
01/03/2017
"Класическа и винаги актуална рецепта, която няма нужда от реклама"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо198 551
  • Преглеждания за месеца640
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментари13 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете вода да заври и прибавете оцета. Щом кипне, намалете котлона и чукнете от съвсем ниско едно по едно яйцата. Може да ги чуквате в черпак и така да ги пускате във леко врящата вода. Внимавайте яйцата да не залепнат за дъното или едно за друго. Варете ги до желаната твърдост на жълтъка.

Загрейте олиото на котлона, прибавете червения пипер и бързо разбъркайте за кратко, за да не загори. Чесънът пресовайте или го накълцайте на ситно.

В две чинии натрошете по малко сирене, сложете по три яйца, по 2-3 с.л. кисело мляко, отгоре отново натрошете сирене и залейте двете порции със запърженото олио.

Рейтинг

5 23
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Зорица
Зорица
23.02.2017 12:01
Аз съм от Панагюрище и много добре знам как се правят яйца по панагюрски! С масло! Но за тези, който нямат възможност да го направят с масло, става и с олио. Като към маслото се слага съвсем малко олио, за да не прегори! И във водата освен оцет се слага и сол.
Иначе браво за рецептата, чудесно е написана!
13
0
Maria Mimi
Maria Mimi
22.02.2017 19:23
Точно така се правят яйца по панагюрски! Рецептата е точна, стават много вкусни. И се поливат с олио и червен пипер, а не с масло!
1
10
Зорица
Зорица
26.01.2017 16:14
Мисля, че е по-вкусно в съвсем малко олио да се добави бучка масло и след като се загрее да се полеят поръсените с червен пипер яйца :)
9
0