Селска чорба

тинтин
Новак
27
670
2k
Селска чорба
09/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Ароматът на тази селска чорба ни връща към някои от най-хубавите летни приключения на село, които сме преживели!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки късчета, залейте го с 6 ч.ч. студена вода и варете на тих огън. Задушете ситно нарязания лук в маслото и 2-3 лъжици бульон от месото. Прибавете доматения сок.

Като се поизпари водата, сложете измития ориз, разбъркайте, прибавете брашното, посолете. Изсипете запръжката към почти свареното месо.

Когато оризът се свари, дръпнете ястието от огъня и поръсете с нарязаните магданоз и джоджен.

Ако се прибави 1 ч.ч. ориз, може да се поднесе и като основно ястие. Сервира се със салата според сезона.

Ако месото е постно, прибавете повече масло.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: