Великденска торта

тинтин
Новак
307293k
Великденска торта
16/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12 парчета
"Когато става дума за торти, не се съобразяваме с условности - великденска, новогодишна - готови сме да ги хапнем винаги!"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл.
  • захар - на вкус
  • заквасена сметана - 200 гр. за плънката
  • заквасена сметана - 300 гр. за украсата
  • шоколадови яйца - 3 бр. за украсата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разделя на 3 част - за блатовете, сиропа и плънката.

Четирите яйца и първата част от захарта се разбиват с миксер, прибавят се бакпулверът и ванилията, накрая и брашното. Сместа се разделя на две части за двата блата, които се пекат поотделно в предварително загрята фурна на 220 градуса.

За сиропа: прясното мляко се притопля, като към него е прибавена втората част от захарта.

Плънката: сметаната и третата част от захарта се смесват и се бърка до сгъстяване.

След като всичко това е готово, слагаме единият блат на табла, сиропираме го до пълно напояване и намазваме с плънката. След това поставяме другия блат отгоре, също го сиропираме.

Украсяваме цялата торта със сметана с помощта на шпатулка.

Украса: шоколадовите яйца разделяме на половинки с помощта на остро ножче. Половинките шоколадови яйца поставяме произволно върху тортата и с шприц ги украсяваме със сметаната, която предварително е оцветена в няколко цвята.

С шприца могат да се направят и зелени листенца, които освежават тортата.

Рейтинг

4.2
58
44
31
22
10
Дай твоята оценка: