Начин на приготвяне
Захарта се разделя на 3 част - за блатовете, сиропа и плънката.
Четирите яйца и първата част от захарта се разбиват с миксер, прибавят се бакпулверът и ванилията, накрая и брашното. Сместа се разделя на две части за двата блата, които се пекат поотделно в предварително загрята фурна на 220 градуса.
За сиропа: прясното мляко се притопля, като към него е прибавена втората част от захарта.
Плънката: сметаната и третата част от захарта се смесват и се бърка до сгъстяване.
След като всичко това е готово, слагаме единият блат на табла, сиропираме го до пълно напояване и намазваме с плънката. След това поставяме другия блат отгоре, също го сиропираме.
Украсяваме цялата торта със сметана с помощта на шпатулка.
Украса: шоколадовите яйца разделяме на половинки с помощта на остро ножче. Половинките шоколадови яйца поставяме произволно върху тортата и с шприц ги украсяваме със сметаната, която предварително е оцветена в няколко цвята.
С шприца могат да се направят и зелени листенца, които освежават тортата.