Селска погача

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
29/01/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 089
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята със захарта в леко затопленото прясно мляко.

Пресяваме брашното в съда за месене и в него добавяме всички продукти. Постепенно замесваме тесто. Измесваме добре и разделяме на три равни части.

Всяка разточваме на кора, голяма колкото дъното на съда, в който ще се пече. Намазваме ги с олио и нареждаме една върху друга. Нарязваме на 16 триъгълни парчета и ги загъваме като кифли.

Подреждаме ги в подмазан с олио съд, поръсен с брашно. Оставяме на топло да втаса. Като втаса намазваме внимателно с разбития с малко вода жълтък. Печем 45 минути на умерена фурна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар