Шварцвалдска торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
10/02/2016
"Неслучайно наричат тази торта връх в сладкарството "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 122
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме до еднородна смес маслото, захарта, яйцата, канелата, пресятото брашно с бакпулвера и нишестето.

Отделяме малко в купичка от тестото и го размесваме с какаото, настъргания шоколад и бадемите. Прибавяме тази смес към останалото тесто и разбъркваме добре, за да се оцвети то равномерно.

Намазваме тортена форма с ринг с диаметър 26 см с мазнина и поръсваме с брашно. Изсипваме тестото във формата и печем 30-40 минути при 180 градуса.

Оставяме да изстине и разрязваме на 3 равни блата. Разбиваме сметаната на гъста пяна и прибавяме ванилията.

Редим блатовете, като ги ръсим с вишновка, вишните и сметана. Оставяме няколко вишни за украса. Върху последния блат намазваме сметана и украсяваме с настърган шоколад и вишни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар