Торта бадем

IlariaIlaria
Новак
59762531
Торта бадем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12 парчета

Необходими продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 120 г
  • брашно - 100 г
  • масло - 100 г разтопено
  • ванилия - 1 прахче
  • за масления крем
  • масло - 150 г
  • пудра захар - 2 - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • бадеми - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците и ги разбийте със захарта, постепенно добавете брашното и разтопеното масло при непрекъснато разбъркване.

Добавете внимателно разбитите на пухкав сняг белтъци с щипка сол. Прехвърлете сместа във форма за торта, застлана с хартия за печене.

Тортата се пече в умерено загряна фурна за около 30 минути. След като изстине, се разрязва на 2 отделни блата, които се слепват с маслен бадемов крем.

За него разбийте на пухкав крем 150 г масло с 3 с.л. пудра захар и добавете смлените бадеми, като заделите част за украса на тортата. Разбийте 2 яйца със стайна температура продължително. Лъжица по лъжица ги добавете към маслената смес и разбъркайте внимателно крема.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: