Унгарска торта

IlariaIlaria
Новак
59762531
Унгарска торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
14 парчета

Необходими продукти

  • яйца - 7 бр.
  • захар - към 150 г
  • шоколад - 80 г
  • бадеми - 140 г
  • ванилия
  • за крема
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 1 с.л.масло - 250 г
  • шоколад - 140 г настърган
  • ликьор - 1 шот или на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до пухкав крем, добавете и объркайте с настъргания шоколад и разбитите на сняг белтъци.

Прибавете смлените бадеми и ароматизирайте с ванилия. Сипете сместа във форма с хартия за печене и изпечете в слаба фурна до готовност.

За крема разбийте на водна баня яйцата, захарта, брашното до сгъстяване. Отделно разбийте маслото с настъргания шоколад. Добавяйте лъжица по лъжица от яйчния крем към масления и разбийте добре крема. Финално добавете малко ликьор и доразбийте.

Разрежете изстиналия блат на 2 или 3 отделни и ги слепете с крем. Намажете тортата с крем и оставете да престои няколко часа или нощ, преди да я поднесете.

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: