Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците със захарта до пухкав крем, добавете и объркайте с настъргания шоколад и разбитите на сняг белтъци.
Прибавете смлените бадеми и ароматизирайте с ванилия. Сипете сместа във форма с хартия за печене и изпечете в слаба фурна до готовност.
За крема разбийте на водна баня яйцата, захарта, брашното до сгъстяване. Отделно разбийте маслото с настъргания шоколад. Добавяйте лъжица по лъжица от яйчния крем към масления и разбийте добре крема. Финално добавете малко ликьор и доразбийте.
Разрежете изстиналия блат на 2 или 3 отделни и ги слепете с крем. Намажете тортата с крем и оставете да престои няколко часа или нощ, преди да я поднесете.