Ezine.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Унгарска бобена салата

Унгарска бобена салата

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Унгарска бобена салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • боб - 250 г едър
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • захар
  • оцет
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер в студена вода. На сутринта изхвърлете водата, залейте боба със студена вода и варете в продължение на 90 минути. Отцедете бульона и оставете зрелия фасул леко са се охлади.

Лука се нарязва на филийки и се добавя към охладения фасул. Добавят се подправките и се прибира в хладилник поне за 12 часа.

Преди поднасяне се добавя яйцето, нарязано на кръгчета или кубчета и се наръсва с олио.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: