Начин на приготвяне
Приготвя се смес от нарязаната шунка и едно настъргано яйце, 25 грама масло, половината от горчицата, солта и черния пипер. От настъргания кашкавал, едно настъргано яйце и 25 грама масло се прави смес, в която се добавя останалата половина от горчицата.
Кората на хляба се отстранява и самият хляб се разрязва на пет блата. Долният блат се поръсва с нарязан на ситно зелен лук. Слага се следващият и се намазва със сметаната, след което се поръсва с нарязани на ситно калмари.
Слага се третият и се маже с шунковата смес, четвъртият се намазва със сместа с кашкавала, петият се поръсва с нарязаната на ситно риба. Отстрани тортата се маже с майонеза, украсява се с нарязания домат и се поръсва отгоре и отстрани с нарязаните зелени подправки.