Начин на приготвяне
Разбиваме до еднородна смес маслото, захарта, яйцата, канелата, пресятото брашно с бакпулвера и нишестето.
Отделяме малко в купичка от тестото и го размесваме с какаото, настъргания шоколад и бадемите. Прибавяме тази смес към останалото тесто и разбъркваме добре, за да се оцвети то равномерно.
Намазваме тортена форма с ринг с диаметър 26 см с мазнина и поръсваме с брашно. Изсипваме тестото във формата и печем 30-40 минути при 180 градуса.
Оставяме да изстине и разрязваме на 3 равни блата. Разбиваме сметаната на гъста пяна и прибавяме ванилията.
Редим блатовете, като ги ръсим с вишновка, вишните и сметана. Оставяме няколко вишни за украса. Върху последния блат намазваме сметана и украсяваме с настърган шоколад и вишни.