Начин на приготвяне
Нарязваме месото на парчета с големина като кибритена кутийка.
Обелваме ципата на доматите и ги нарязваме на половинки. Измиваме и останалите зеленчуци и ги нарязваме на едри парчета.
Слагаме агнешкото месо в тенджера с 2 литра студена вода на огъня и го оставяме на силен огън да кипне. След 2-3 минути изхвърляме първата кървава и пенлива вода, измиваме месото и сипваме нова вода. Отново го слагаме да кипне и ако се появи нова пяна, я обираме с лъжица.
Посоляваме, подправяме с Вегета. След около 20 мин. добавяме морковите и целината, а след още 15 мин. картофите и доматите.
Оставяме манджата да къкри на тих огън около 30 мин., проверяваме дали всички продукти са сварени добре, ако е необходимо, добавяме още малко сол и Вегета.
Сваляме супата от огъня, подправяме я с червено вино. При сервиране я поръсваме с нарязаните зелени подправки.