Агнешко варено

тинтин
Новак
308013k
Агнешко варено
Снимка: Borislava Dimitrova
2 / 3
07/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6
"Една вкусна импровизация върху класическата рецепта за телешко варено, която ще ви сгрее душата!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - от врат или гърди 600 г
  • лук - 3 бр. малки главички
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 малка главичка
  • домати - 3 бр. средно големи
  • картофи - 2 бр.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • вегета - 1 ч.л.
  • червено вино - 3 с.л.
  • целина - 1 с.л. нарязани листа
  • джоджен - 1 с.л.
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета с големина като кибритена кутийка.

Обелваме ципата на доматите и ги нарязваме на половинки. Измиваме и останалите зеленчуци и ги нарязваме на едри парчета.

Слагаме агнешкото месо в тенджера с 2 литра студена вода на огъня и го оставяме на силен огън да кипне. След 2-3 минути изхвърляме първата кървава и пенлива вода, измиваме месото и сипваме нова вода. Отново го слагаме да кипне и ако се появи нова пяна, я обираме с лъжица.

Посоляваме, подправяме с Вегета. След около 20 мин. добавяме морковите и целината, а след още 15 мин. картофите и доматите.

Оставяме манджата да къкри на тих огън около 30 мин., проверяваме дали всички продукти са сварени добре, ако е необходимо, добавяме още малко сол и Вегета.

Сваляме супата от огъня, подправяме я с червено вино. При сервиране я поръсваме с нарязаните зелени подправки.

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: