Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Диви гълъби по египетски

Диви гълъби по египетски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Диви гълъби по египетски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Невероятен деликатес, който ви препоръчваме да се престрашите и да опитате"

Необходими продукти

  • диви гълъби - 6 бр.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 140 мл
  • галета - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гълъбите се почистват и се разрязват на четири части. Слагат се в дълбок съд и се заливат с прясното мляко. Оставят се за 3 часа в хладилника.

Вадят се, отцеждат се от млякото.

Яйцата се разбиват. Всяко парче от гълъб се топва първо в разбитите яйца, след това в галетата и се запържва в тиган със сгорещена мазнина.

Отцежда се на салфетки от излишната мазнина и се сервира с резенчета лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: