Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно лука, а диворастящите гъби - на тънки ивички. Задушаваме ги в маслото до пълно омекване.
Прибавяме почистения и измит ориз, разбъркваме 2-3 пъти и добавяме нарязаните на ситно домати и копър, смления черен пипер и солта.
Заливаме сместа с една и половина чаени чаши вода и варим до набъбване на ориза. Отстраняваме от огъня и прибавяме 2/3 от настъргания кашкавал.
Разбъркваме зеленчуковия огретен и го изсипваме в тавичка. Заливаме със смес, приготвена от брашното, прясното мляко и яйцата, а след това наръсваме с останалия кашкавал.
Слагаме нашия вкусен огретен с микс от диви гъби във фурната и го запичаме до зачервяване.
Поднасяме готовия огретен веднага, докато е още топъл.
По желание може да го сервираме с доматена салата Капрезе.