Чеснови зеленчуци по китайски

01/10/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Хрупкави зеленчуци с много чесън - ястие, което хапваме с удоволствие, когато не сме на работа "
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции5
  • Преглеждания общо3 009
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • месо - 50 г, (пилешко, телешко или кайма)
  • лук - 4 - 5 глави
  • гъби - 400 г, по избор
  • моркови - 3 бр.
  • краставица - 1 бр.
  • чушки - 3 - 4 бр., разноцветни
  • пресен лук - ½ връзка
  • чесън - 1 глава
  • соев сос - 2 с.л.
  • лют пипер - на вкус
  • масло - 35 г
  • нишесте - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме поотделно в купички на ситно месото, лука, гъбите, чушките и пресния лук, а краставиците и морковите настъргваме.

В голям тефлонов тиган запържваме нарязания лук, след това прибавяме и нарязаните гъби.

Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме морковите.

Вадим зеленчуците в отделна купа и оставяме настрани.

В същата мазнина запържваме месото със соевия сос и лют пипер.

Прибавяме 1 глава обелен и счукан чесън, като разбъркваме добре.

Добавяме маслото, нишестето размито с малко вода и оцета.

Връщаме зеленчуците, разбъркваме и сервираме с ориз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар