Начин на приготвяне
Сложете дълбока тенджера с вода на котлона и когато заври водата, сложете спагетите да се сварят за 10 минутки. Извадете и отцедете спагетите.
Почистете чесъна и го нарежете. Същото направете и с лука. В тиган сложете мъничко олио и запържете лукът и чесъна и царевицата. Запържете за кратко, за да останат хрупкави пържените зеленчуци.
Направих опит и с краставици и се получи прекрасен вкус. Запържих краставиците отделно от лука и чесъна. Прибавих само сол.
Отцедените спагети прехвърлете с дълбок съд и сипете 2 с.л. олио. Разбъркайте внимателно, за да се разпредели равномерно олиото и след това при пърженето да не залепнат пържените спагети.
В дълбок тиган уок сложете олио и когато се загрее, изсипете спагетите. Разбъркването е внимателно и с движения тип раздрусване на тигана все едно ще обръщате класически палачинки. Целта е да останат спагетите цели.
Когато спагетите по китайски се запържат, се добавят и зеленчуците. Разбърквате внимателно и добавяте соевия сос. Разбърквате за 2-3 минутки и вдигате от котлона пържените спагети със зеленчуци по китайски.